PRIMĂRIA TOMȘANI

JUDEȚUL PRAHOVA

Str.Principala, Nr.26A, Sat Tomșani
Telefon:0244.237.000
Fax:0244.237.205

Instituții de cult în satul Loloiasca

În satul Loloiasca nu există nici un document care să ateste vechimea acestei biserici. Datele au fost culese de la săteni prin viu grai. La început a fost o biserică din lemn. Aceasta pe la începutul secolului al XX-lea a fost construită din cărămidă și învelită cu tablă. Dintre preoții care au slujit la această biserică amintim: pr. Enescu, pr. Badea, pr. Purnichescu. Toți aceștia au purtat de grijă bisericii și clopotniței aducând îmbunătățiri în momentele necesare. În anul 1987 a venit preotul Radu Ion. În timpul păstoririi sale s-a pictat interiorul bisericii, s-a făcut mobilier nou, încălzire centrală și pardoseala. A construit o clopotniță nouă și a cumpărat al doilea clopot.

În anul 1991 a construit Monumentul Eroilor, reprezentând pe cei care au luptat în cele două războaie mondiale. Preotul Radu a reparat casa parohială unde a locuit cu familia.

În anul 1993 s-a sfințit biserica de către P.F.P. Patriarh Teoctist, preotul Radu Ion și cu un sobor de preoți din parohiile vecine. Acum s-a sfințit și Monumentul Eroilor. Biserica are hramul „Sfantul Nicolae”.

Biserica-Loloiasca-1 Biserica-Loloiasca-2 Biserica-Loloiasca-3 Biserica-Loloiasca-4 Biserica-Loloiasca-5 Biserica-Loloiasca-6 Biserica-Loloiasca-7 Biserica-Loloiasca-8 Biserica-Loloiasca-9 Biserica-Loloiasca-10 Biserica-Loloiasca-11 Biserica-Loloiasca-12 Biserica-Loloiasca-13 Biserica-Loloiasca-14 Biserica-Loloiasca-15 Biserica-Loloiasca-16 Biserica-Loloiasca-17 Biserica-Loloiasca-18 Biserica-Loloiasca-19 Biserica-Loloiasca-20